Suomen Ampumahiihtoliiton päivitetyt kilpailusäännöt on julkaistu. Fluorikielto astuu voimaan talven kilpailuihin.

     Lauri Elo   Uutiset  

Säännöissä on tehty kaksi muutosta, jotka astuvat voimaan välittömästi.

Nämä muutokset ovat:

  • SM-kisoissa alle 13-v osallistumisoikeus.
    • 2.2 SM-kilpailuihin saa osallistua nuorimmillaan ikänsä puolesta M/N11-sarjaan kuuluvat urheilijat
  • Ampumahiihdon ja rulla-ampumahiihdon lukkokirjauksen selkeytys sarjoissa, joissa asetta ei kanneta mukana:
    • 11.1.5 Sarjoissa, missä asetta ei kanneta mukana, tulee aseen lukko olla auki asetta siirrettäessä (sarjoissa M/N15 ja nuoremmat, sekä veteraanisarjoissa M/N80, ja rulla-ampumahiihdossa sarjoissa M/N16 ja nuoremmat M/N65-sarja ja sitä vanhemmat). Ammunnan saa aloittaa lukko auki.

Sääntöpäivitysten yhteydessä tiedotetaan, että Suomen Ampumahiihtoliitto ottaa kaudesta 2024-2025 alkaen käyttöön fluorikiellon. Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on päättänyt seuraavasti:

  • Suomen Ampumahiihto siirtyy IBU:n mukaiseen fluorikieltoon Suomen Ampumahiihtoliiton alaisissa kilpailutoiminnassa kaikissa sarjoissa. 
  • Fluorikiellon valvontaa toteutetaan yllätykseen perustuvalla testaamisella ja mahdollisella yhteisvoitelulla. Lisäksi isoimmissa kansallisissa kilpailuissa järjestetään mahdollisuus testata suksien fluorittomuutta ennen kilpailua.

Suomen Ampumahiihtoliiton valmennus- ja kilpailuvaliokunta tarkentaa käytännön asioita ja sääntöjä koskien fluorikieltoa. Tarkennetut säännöt ja käytännöt valmistellaan ja päätetään syyskuun 2024 loppuun mennessä.

Kilpailusäännöt TÄSTÄ