Suomeen kolme mitalia rulla-ampumahiihdon MM-kilpailuista

     Matilda Suhonen   Uutiset  

kuva: Nordic Focus

Rulla-ampumahiihdon MM-kilpailut käytiin Otepäässä Virossa 22.-25.8. Suomen maajoukkueet saavuttivat yhteensä kolme mitalisijaa ja kolme sijoitusta kuuden parhaan joukossa. Suvi Minkkinen saavutti hopeaa supersprintissä perjantaina. Minkkinen nousi toistamiseen palkintokorokkeelle päätöspäivänä sunnuntaina oltuaan yhteislähdön toinen.

” MM-arvo tuo kesäkisoihin pientä lisäjännitystä, vaikka enempi kyse on tsekkauksesta, missä mennään harjoituskauden jälkeen. Harjoituskaudella fokus on ollut hiihdon kehittämisessä ja sen sijaan kovia ammuntaharjoituksia on ollut aiempiin vuosiin verraten vähemmän. Kokonaissuoritus jännitti senkin vuoksi mutta olen todella iloinen lopputulokseen. Mitali tuo positiivista virettä harjoituskauden kääntyessä syksyyn. ” Minkkinen kommentoi supersprintin jälkeen.

Jonni Mukkala / kuva: Nordic Focus

Nuoremmissa Inka Hämäläinen saavutti hopeaa supersprintissä. Lisäksi Hämäläinen oli sunnuntaina mukana kukitusseremoniassa oltuaan takaa-ajon kuudes. Miesten parhaasta suorituksesta vastasi harjoituskauden alussa A-maajoukkueeseen noussut Jonni Mukkala. Mukkala oli kuudes miesten pikakisassa lauantaina. Myös Venla Lehtonen oli ensimmäistä kertaa urallaan mukana kukitusseremoniassa sijoituttuaan kuudenneksi supersprintissä perjantaina.

Päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad oli tyytyväinen viikonlopun kokonaissaldoon. ” Kaikkineen hienoa nähdä Suvin kaksi hopeaa, ja Venla sekä Jonni kukitusseremoniassa. He kaikki todistivat ottaneensa askeleita eteenpäin urheilijoina. Keskeinen tavoitteemme oli laittaa urheilijat paineen alaiseen suoritukseen ja siten nähdä, mikä toimii ja mitä toisaalta täytyy vielä kehittää. Saimme juuri tarvitsemamme tiedon edetäksemme oikeaan suuntaan. Suurin osa urheilijoista kilpailee ensi viikonloppuna Vuokatissa, mihin kesän harjoituskautemme varsinaisesti huipentuu ” Kulstad kommentoi.

kuva: Nordic Focus

Rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut käydään Vuokatissa 31.8-1.9.2024.

Tulokset