Suomen Ampumahiihtoliitto palkittiin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä 

     Matilda Suhonen   Uutiset  

kuva: Christian Manzoni / IBU

Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton kongressi järjestettiin Serbiassa 26.-29.9.2024 Kongressissa vahvistettiin sääntömuutokset tulevalle kaudelle, nimettiin vuoden 2028 ja 2029 MM-kilpailuiden isännyydet, sekä tarkasteltiin vuoteen 2030 asti ulottuvaa strategiatyötä. Kongressin yhteydessä jaettiin palkinnot tasa-arvotyöstä, vastuullisuudesta sekä innovoinnista sosiaalisessa mediassa. Pääpalkinto tasa-arvo ja yhdenvertaisuuden eteen tehdystä työstä ojennettiin Suomen Ampumahiihtoliitolle palkintojuhlassa. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuusprojekti aloitettiin Suomen Ampumahiihtoliitossa vuonna 2019. Pitkäjänteinen työ naisten määrän kasvattamiseksi suomalaisessa ampumahiihdossa on vakiintunut osaksi toimintoja. 

MM-kilpailut 2028 ja 2029 Itävaltaan ja Norjaan 

Ampumahiihdon MM-kilpailut käydään vuonna 2028 Itävallan Hochfilzenissa ja vuonna 2029 Norjan Holmenkollenilla. Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU nimesi MM-isäntäkaupungit kongressissa. Suomi oli mukana hakuprosessissa molemmille vuosille. Kilpailut olisi järjestetty Pohjois-Karjalan Kontiolahdella. Seuraavan kerran ampumahiihdon MM-kilpailuiden isännyys on jaossa syksyllä 2026, jolloin ratkaistaan vuoden 2031 MM-isäntäkaupunki. 

Maailmancupin kaudenavaus käydään Kontiolahdella

kuva: Christian Manzoni / IBU

Ampumahiihdon maailmancupin kausi alkaa Kontiolahdella 30.11.-8.12.2024. Ohjelma on poikkeuksellisen laaja. Seitsemän kilpailupäivän aikana ohjelmassa on kymmenen kilpailua. 


 ”Näin laajaa ja monipuolista ohjelmaa ei yhden maailmancup-tapahtuman aikana ole Kontiolahdella aiemmin järjestetty. Yleisön kannalta on myös myönteistä, että arkipäivien kisalähdöt ajoittuvat iltaan”, Kontiolahden maailmancupin tapahtumajohtaja Sami Leinonen sanoo.