Usein kysytyt kysymykset

Missä voin kokeilla ampumahiihtoa?

Ampumahiihdon kokeilemiseen ja aloittamiseen on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Niihin pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Onko ampumahiihto turvallista?

On. Turvallisuus on aina prioriteetti numero yksi ja ampumahiihdon harrastaminen edellyttää ehdotonta aseturvallisuuden noudattamista kaikessa toiminnassa. Ampumahiihtoharrastuksen ja aseiden käsittelyn turvallisuutta koskevat seikat löydät yksityiskohtaisemmin napsu aseenkäsittelyohjeesta.

Paljonko harrastuksen aloittaminen maksaa?

Ampumahiihtoseurat järjestävät usein ilmaisia lajikokeiluita, joiden kautta pääsee tutustumaan lajiin. Amppari-koulun aloittaessa harrastajan tulee ostaa lisenssiksi Amppari-passi, jonka hinta on 20 €/v. Lisäksi kustannuksia tulee seurojen vuosimaksuista, valmennuskustannuksista sekä panoksista ja aseen vuokrauksesta. Kuukausitasolle jaettuna tämän on usein 20 €/kk – 60 €/kk. Esitetyt hinnat ovat arvioita ja ne vaihtelevat seurakohtaisesti. Yksityiskohtaisemmat hinnat ja kustannusarviot saattekin seuroista, joiden sijainnit, harrastusmahdollisuudet ja yhteystiedot löydätte Harrastaminen seurassa -osiosta.

Tarvitsenko heti oman aseen, jos haluan aloittaa ampumahiihdon?

Et tarvitse. Useimmissa seuroissa pystyt lainamaan tai vuokraamaan asetta. Kustannukset vaihtelevat seurojen välillä 0–15 €/kk.

Onko sinulla kysymyksiä ampumahiihtoa tai sen aloittamista koskien? Lähetä kysymykset rohkeasti osoitteeseen: lauri.elo@biathlon.fi