Seurakehittämisen ohjelmassa paneuduttiin viestintään

     Lauri Elo   Uutiset  

Seurakehittämisen ohjelma jatkui 17.6 järjestetyllä seuraviestinnän tilaisuudella, joka järjestettiin etäyhteyksin. Tilaisuudessa oli paikalla 12 seurahenkilöä, sekä liitosta Tapio Pukki, Lauri Elo, Matilda Suhonen, Tiia-Maria Talvitie ja Tuomas Aho. Paikalla oli myös Olympiakomiteasta Eija Alaja sekä Tuula Paataja.

Liiton uudistuneet kotisivut ja materiaalit

Tilaisuuden aloittivat Tuomas Aho ja Tiia-Maria Talvitie, jotka esittelivät liiton nettisivujen uudistusprosessin harrastamisen osalta, sekä sivuille päivitetyt lajin harrastamisen materiaalit. Uudet harrastamisen sivut löytyvät https://www.biathlon.fi/lajin-harrastaminen/ ja uudet materiaalit osoitteesta https://www.biathlon.fi/materiaali/. Rakenteen ja materiaalien lisäksi sivuille on lisätty karttatoiminto, mistä löytyvät suomalaiset ampumahiihtoseurat. Kartta ei ole kuitenkaan vielä täydellinen, koska kaikilla seuroilla ei ole tarvittavia tietoja omilla kotisivuillaan.

Tilaisuudessa tuotiin esiin, että seuralta tarvitaan seuraavat tiedot seuran omille sivuille, jotta seura saadaan näkyviin kartalla. 

  • Sivuilta tulee löytyä yhteyshenkilö / yhteystiedot, joihin uusi harrastaja voi olla yhteydessä
  • Seuran järjestämien harjoitusten ja/tai tapahtuman kuvaus 
  • Kenelle toimintaa on tarjolla
  • Harjoitusten/tapahtuman aika ja paikka
  • Hinta
  • Tarvittavat varusteet
  • Ohjeet ilmoittautumista varten

Tilaisuus jatkui Olympiakomitean Seuraviestinnän koulutuksen esittelyllä.

Olympiakomitean Tuula Paataja esitteli Olympiakomitean uuden maksuttoman seuraviestinnän verkkokoulutuksen. Viestintäkoulutus on suunnattu erityisesti viestinnänpolun alkuvaiheessa oleville henkilöille. Koulutus on lisätty Olympiakomitean oppimisareenalle, jonne pääsee oheisen linkin kautta: https://oppimisareena.fi. Koulutukseen ilmoittautuminen tarvitsee Suomisport tunnukset. Tuula Paataja toi esiin, että viestintäkoulutusta ja liiton valmiita materiaaleja hyödyntäen ampumahiihdon seuraviestintä on tehty varsin helppoa. Seuraviestinnän koulutus on osa seurakehittämisen ohjelman tehtäviä ja tähän liittyen Olympiakomitea toivoi matalalla kynnyksellä palautetta koulutuksen rakenteesta ja sisällöstä. 

Seuraviestinnän hyödyntäminen harrastajamäärän kasvattamiseksi

Matilda Suhonen toi esiin omassa esityksessään seuraviestinnän työkaluja harrastajamäärän kasvattamiseksi. Suhonen esitteli seuraviestinnän periaatteita, erilaisia viestintäkanavia, sekä käytännön vinkkejä seurojen toimintaa helpottamaan. Suhonen nosti esiin esityksessään erityisesti seuratapahtumista viestimisen tapahtumaa ennen, sen aikana ja tapahtuman jälkeen. Suhonen totesi myös, että kuvia kannattaa ottaa paljon, koska niille on aina käyttöä tulevaisuuden viestinnässä. 

Ampumahiihdon seurakehittämisen ohjelmaan osallistuvat seurat saivat tilaisuudessa kotitehtäviksi:

  1. innostaa ja kannustakaa seuraan viestintävastaava tai vastaavia ja suorittaa Olympiakomitean viestintäkoulutus yhdessä viestinnästä kiinnostuneiden henkilöiden kanssa, sekä tehdä seuralle viestintäsuunnitelma.
  2. Toteuttaa seurassa ampumahiihdon harrastajamäärän kasvattamiseen tähtäävä tapahtuma elo-syyskuussa nuorten ohjaajien ja viestintävastaavien kanssa ja tehdä tapahtumalle viestintäkampanja. 
  3. Päivittää seuran nettisivut ajan tasalle
  4. Osa viestintäsuunnitelmista ja –kampanjoista esitellään elokuun tapaamisessa. Tehtävien palautus 25.8 mennessä.

Seurakehittämisen ohjelma jatkuu Elokuun 29. päivä lasten ja nuorten urheilutoiminnan teemalla. 

Seuraviestinnän tapaamisen tallenne katsottavissa osoitteessa: https://youtu.be/DbEgvY9CztA