Rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut Vuokatissa

    Matilda Suhonen   Uutiset  

kuva: Reiko Kolatsk

Rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut kilpaillaan ensimmäistä kertaa Vuokatin ampumahiihtostadionilla tulevana viikonloppuna

Vuokatissa järjestetään ensimmäistä kertaa rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut, jotka tuovat Suomen kärkiampumahiihtäjät kilpailemaan Vuokatin huippuolosuhteisiin. Tapahtuma tarjoaa jännitystä niin urheilijoille kuin katsojillekin, ja on merkittävä etappi lajin kehittämisessä Vuokatissa.

Tulevana viikonloppuna 31.8.-1.9.2024 Vuokatti Sport järjestää yhteistyössä Sotkamon Jymyn kanssa rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut Vuokatin ampumahiihtostadionilla. Lauantaina kilpaillaan pikakilpailuissa, ja sunnuntaina ohjelmassa ovat normaalikilpailut. Tapahtuman kilpailusarjat kattavat laajan ikähaarukan jo 15-vuotiaista aina 85-vuotiaisiin saakka. 

Yleisessä sarjassa päästään nauttimaan suomalaisen ampumahiihdon kärkinimien tekemisistä. Yksi ilmoittautuneista on Otto Invenius, joka viime talvena onnistui yhdessä Suvi Minkkisen kanssa nappaamaan podium-sijoituksen ampumahiihdon maailmancupin pariviestissä: ”Hyvät fiilikset ennen kisoja, Vuokatin rata sopii minulle varmasti todella hyvin. Lähden hakemaan kisatuntumaa ja onnistumisia (sekä Suomen mestaruutta tottakai). Viime kausi oli minulle iso harppaus uudelle tasolle ja olen kauteen tyytyväinen. Ensi kaudella taas paremmin!”

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki kommentoi tulevaa viikonloppua: ”On erittäin hienoa, että voimme palata Vuokattiin kilpailemaan myös SM-tasolla. Ampumahiihdon kesäkilpailut ovat usein erittäin mielenkiintoisia ja urheilijoille tärkeitä talvikauteen valmistautuessa. Vuokatin maastot ja olosuhteet ovat kaikille harrastajillemme tuttuja, mutta nyt pääsemme testaamaan niitä myös Rulla-ampumahiihdon mestaruuskisoissa. Järjestäjille suuri kiitos jo ennen kisoja mittavasta työpanoksesta kisojen järjestymisen eteen!”

Lisätiedot:

Ann-Mary Ähtävä

044 3075759