Lajin harrastaminen

Tälle sivulle olemme koostaneet kaiken oleellisimman tiedon koskien ampumahiihtoa ja sen kesälajeja, niiden harrastamista sekä harrastuksen aloittamista varten. Tervetuloa ampumahiihdon jännittävään maailmaan!

Ampumahiihto lajina

Ampumahiihto on paljon iloa ja onnistumisen kokemuksia tuottava, monipuolinen ja turvallinen laji kenelle tahansa ikään, sukupuoleen ja urheilutaustaan katsomatta. Ampumahiihto sekä sen kesälajit rulla-ampumahiihto ja ampumajuoksu ovat loistavia harrastuksia niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin ja niiden parissa pääset kokemaan fyysinen rasituksen tuottamaa mielihyvää sekä ammunnan tuottamaa jännitystä ja onnistumisen iloa! Lajeihin sekä niiden kilpailumuotoihin pääset tutustumaan tarkemmin ampumahiihdon lajiesittelystä.

Lajin kokeileminen ja tutustuminen

Ampumahiihdon ja sen kesälajien harrastaminen tapahtuu pääosin seuroissa, mutta aloittelevalle ampumahiihtäjälle lajiin tutustumiseen ja kokeilemiseen on olemassa myös useita muita erilaisia edullisia ja matalan kynnyksen kokeilumahdollisuuksia. Helposti lajin pariin mielivälle olemme koonneet lajiin tutustumista ja kokeilemista helpottavat ohjeet ja vinkit.

Ampumahiihdon harrastustoiminta

Ampumahiihtoseuroja löytyy ympäri Suomen ja seuroissa on monipuolisesti erilaista toimintaa kaiken tasoisille ja taustaisille lajista kiinnostuneille. Seuratoiminta tarjoaa mahdollisuuden päästä harrastamaan säännöllisesti ammattitaitoisessa valmennuksessa. Ampumahiihdon harrastustoiminnan hyvistä puolista ja Ampumahiihtoliiton jäsenseurat sekä heidän harrastustarjontansa löydät kootusti täältä.

Ampumahiihdon harrastajalle

Ampumahiihto voi parhaimmillaan olla ainutlaatuinen ja elämyksellinen harrastus kelle tahansa. Tutustumiseen uusille harrastajille on tarjolla useita vaihtoehtoja eivätkä ne sido tai velvoita yhtään enempää kuin mihin harrastaja on itse valmis ja halukas. Harrastajalle sivulta löydät tarkemmin eriteltynä erilaiset ampumahiihdon harrastusmahdollisuudet.

Harrastajan vanhemmalle

Ampumahiihtoon lajina ja harrastuksena liittyy omat erityispiirteensä, joihin on hyvä tutustua, kun on aikeissa tulla ampumahiihdon pariin. Turvallisuus ja siitä huolehtiminen on ampumahiihdon keskeinen osa. Lisää muun muassa turvallisuudesta, lajin erityispiirteistä sekä ainutlaatuisista hyödyistä, joita ampumahiihtoon harrastuksena liittyy löydät kootusti harrastajan vanhemmille kootulta sivultamme.

Lisenssi ja vakuutus

Ampumahiihdon harjoitteleminen ja kilpaileminen edellyttää voimassa olevaa lisenssiä. Lisätiedot lisenssi- ja vakuutusehdoista ja hinnoista sekä ohjeet lisenssin hankkimiseksi löydät kootusti täältä.

Usein kysytyt kysymykset

Jäikö jokin askarruttamaan? Etsimänne vastaus saattaa löytyä usein kysytyistä kysymyksistä. Sivun lopusta löydätte myös Ampumahiihtoliiton yhteystiedot, joiden puoleen voi kääntyä missä tahansa harrastamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ammuntaharjoitukset ampumahiihtokarnevaaleilla
Ampumahiihtokarnevaalien osallistujat 2018
Ampumahiihtokarnevaalien fysiikkaharjoitukset