Lajin kokeileminen

Ampumahiihto on loistava harrastus lapsille ja nuorille. Lajissa pääsee kokemaan fyysisen rasituksen tuomaa mielihyvää sekä ammunnan tuottamaa jännitystä ja onnistumisen iloa! Ampumahiihtoa pääsee kokeilemaan helposti olemalla yhteydessä lähimpään ampumahiihtoseuraasi tai ottamalla yhteyttä Suomen Ampumahiihtoliittoon, jossa teitä voidaan auttaa löytämään parhaiten sopiva kokeilumahdollisuus.

Miten ampumahiihtoa pääsee kokeilemaan ja tutustumaan?

Ampumahiihdon kokeileminen ja siihen tutustuminen on hauskaa ja palkitsevaa. Laji tarjoaa monipuolista liikuntaa, kehittää keskittymiskykyä ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta. Ampumahiihdon harrastustoiminta toteutuu pääasiassa urheiluseuroissa. Seurat pitävät paikallisesti yllä ampumahiihdon lajikokeilua sekä harjoitusryhmiä, joihin myös vasta-alkajat ovat tervetulleita. Lajiin tutustuminen ei vaadi omia välineitä vaan ne saa seuralta lainaksi. Seurat tiedottavat lajikokeiluista tarkemmin kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Älä epäröi ottaa yhteyttä paikalliseen seuraan ja kokeilla tätä jännittävää lajia. Tervetuloa mukaan ampumahiihdon jännittävään maailmaan!

Tässä muutamia vinkkejä ja ohjeita siitä, miten voit päästä helposti ampumahiihdon pariin:

  1. Etsi Sinua lähin ampumahiihtoseura
    Ensimmäinen askel ampumahiihtoon tutustumisessa on löytää paikallinen ampumahiihtoseura. Suurin osa seuroista tarjoaa mahdollisuuden kokeilla lajia sekä osallistua aloittelijoille suunnattuihin harjoituksiin. Tästä pääset karttaan, josta löydät ampumahiihtoseurat ja seuran yhteyshenkilön tiedot, johon voit ottaa yhteyttä harrastuksen aloittamisen tiimoilta. Tästä löydät seuralistan.
  2. Osallistu ampumahiihtokouluun tai leirille
    Monet seurat järjestävät ampumahiihtokouluja ja -leirejä, jotka on suunnattu erityisesti vasta-alkajille. Näissä saat asiantuntevaa opastusta lajin perusteisiin ja turvalliseen ampumiseen. Amppari-koulut ja Napsu-leirit ovat erinomaisia tilaisuuksia lapsille ja nuorille oppia ampumahiihdon perusteet hauskassa ja kannustavassa ympäristössä.
  3. Lajikokeilu koulussa
    Suomen Ampumahiihtoliitto järjestää Etelä-Suomen kouluissa lajiesittelyjä, jossa on mahdollista päästä tutustumaan lajiin. Lisäksi seurat järjestävät omia esittelypäiviä ympäri Suomea. Tästä pääset lukemaan lisää lajiesittelyistä kouluissa. Lisätietoja ja lajiesittelypyynnöt: Lauri Elo, lauri.elo(at)biathlon.fi
  4. Osallistu tapahtumiin ja tutustumispäiviin
    Ampumahiihtoseurat järjestävät usein erilaisia tapahtumia ja tutustumispäiviä, joissa lajiin voi tutustua ilman sitoutumista pitkäaikaiseen harrastamiseen. Nämä tapahtumat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja tarjoavat mahdollisuuden kokeilla ampumahiihtoa rennossa ilmapiirissä.

Lue lisää eri harrastusmahdollisuuksista Harrastajalle-sivulta.

Ampumahiihdon tarkemman lajiesittelyn pääset lukemaan tästä


Lajiliiton ampumahiihtotapahtumat

TapahtumaAika ja paikkakuntaTapahtuman osoiteJärjestävä seuraYhteystiedot
Ampumahiihdon karnevaalit25-28.7.2024
Vuokatti
Opistontietie 4, VuokattiSuomen ampumahiihtoliittoLauri Elo,
lauri.elo@biathlon.fi